Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.

Kapı Boyası

için ürünler hazırlanıyor.

Ürünler

üründen ürün gösteriliyor
Daha Fazla Ürün Göster

Oda kapıları hangi boya ile boyanır?

Evinizde küçük yenilikler yapmak ruhunuza her zaman iyi gelecektir. Birkaç eşyanın yerini değiştirmek, yeni şeyler alabilmek, çiçeklerle süslemek, kapı boyamak ve pencereleri boyamak gibi küçük hareketlerle evinizin havasını değiştirmek mümkün. 

Ev kapılarınız ahşap veya Amerikan model ise kolayca rengini değiştirebilirsiniz. Ahşap kapı boyası ile dilediğiniz rengi seçerek evinize bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Ahşap kapılar için su bazlı boya tercih edebilirsiniz. Kapınız vernikliyse, önce zımparalanması gerekecektir. Zımpara yapıldıktan sonra kolayca boya uygulama aşamasına geçilebilir.

Kapılarda istediğiniz rengi uygulayabilirsiniz. Kapıları düz bir renge boyayabilir veya küçük detaylarla daha güzel hale getirebilirsiniz. Dekoratif amaçlı kullanılan desenleri kullanarak iç kapılarınızda desenler oluşturabilirsiniz. Düz bir renk üzerine herhangi bir desen uygulayabilirsiniz. Hatta kapıyı boyamadan direkt olarak desen uygulayarak farklı bir hava yakalayabilirsiniz.

Eski yağlı boya kapılar tekrar yağlı boya ile nasıl boyanır?

Yerdeki yağlı boyayı tekrar boyayabilirsiniz, zararı yoktur. Tek önemli nokta, yağ bazlı bir zemine su bazlı boya uygulayacağınızdır, bu noktada bir dönüşüm astarı uygulanmalıdır. Yağlı boya üzerine su bazlı boya ile desen oluşturursanız kâğıt üzerinde olduğu gibi soyulmalar meydana gelebilir. Bu gibi durumlardan kaçınmak için bir astar uygulaması gereklidir. Öncelikle başka bir desen oluşturacağınız ruloyu satın almanız gerekiyor, istediğiniz modele göre bir aparat bulamayabilirsiniz. Kısacası yağlı boya üzerine tekrar yağlı boya yapabilirsiniz.

Vernikli kapı boya tutar mı?

Kapı ve mobilya üzerine yapılan boyama işlemlerinde ürünün vernikli olup olmadığı kontrol edilmesi gereken bir durumdur. Vernik, bu malzemeler üzerinde boya işlemine zarar veren koruyucu bir etkiye sahiptir.

Kapı vernikli olsa bile boya kuruduktan sonra yavaş yavaş kurumaya başlar. Bu nedenle vernikli iç kapılar boyanmadan önce vernikli yüzey çıkarılmalıdır. Vernik çıkarıldıktan hemen sonra istenilen teknik kullanılarak boyama işlemi tamamlanabilir.

Amerikan iç kapı nasıl boyanır?

Amerikan kapı boyası nedir ve Amerikan kapı boyası nasıl yapılır soruları her zaman sorulan soruların başında gelmektedir. Doğru hazırlık, uygun ekipman ve iyi teknik; İpeksi, pürüzsüz ve uzun süreli bir sonuç sağlar.

Orijinal Amerikan kapı boyama işlemi, kendi özel sprey boya fabrikası tarafından püskürtülme yöntemi ile boyanır. Bu boyalar su bazlı, sentetik ya da selüloz boyalar olabilir. Ancak evinizin kapısını da boyayabilirsiniz. Bu kaplamalar orijinal boya gibi Amerikan kapıların doğal görünümünü korur ve kapı çizgilerine ve dokularına zarar vermez. Kapı için yarı saydam bir görünüm yaratır.

Bugün piyasada farklı tipte kapı boyaları üreten birçok firma bulunmaktadır. Su bazlı, sentetik ve selülozlu Amerikan kapı boyalarını piyasada bulabilirsiniz. İç mekanlarda yaygın olarak kullanılan Amerikan kapılarını boyama işlemi basit ve hızlıdır.

Amerikan kapılar istenilen renge rahatlıkla boyanabilmektedir. Ancak bu tip kapılar boyanırken su bazlı boyalar kullanılmalıdır. Su bazlı kapı boyası kokusuzdur, sonradan sararma gibi renk solmasına neden olmaz.

1 Amerikan kapıya ne kadar boya gider?

Amerikan panel kapı boya fiyatları diğer klasik ahşap kapı boya fiyatlarına göre daha standart ve değişken olmayan bir fiyata sahiptir.

Bir Amerikan panel kapıyı boyarken, boyacının rulo kullanıp kullanmadığına bağlı olarak tüketim iki kat için tipik olarak 0,4 litre civarındadır.

Lake kapı boyama nasıl yapılır?

Lake kapılar boyanırken diğer kapı tiplerinde olmayan özel bir çalışma gerektirir. Buna göre lake iç kapılar için boya seçimi selüloz ahşap kapı boyası olmalıdır. Bu boyalar, cilalı kapının yeni yüzeyini estetik açıdan daha hoş ve pürüzsüz hale getiren bir selüloz bileşenine sahiptir. Ayrıca en yüksek verimi elde etmek için kapı boyama işlemi boya tabancası ile yapılmalıdır. Basınç tabancasında elde edilen sonuçlar rulo veya fırça uygulaması sırasında görülmez.

İlk olarak, bir zemin temel uygulanır. Boyama öncesi yapılan işlem mobilyaların resme göre hazırlanmasını sağlar. Dolgu, yapılarına göre farklı uygulama ve ürünlerle yapılır. MDF ürünlerde poliüretan astar kullanılmalıdır.

Boyama işlemi en az 4 kez yapılabilir. Uygulama tüm katlarda tekrarlanarak düzgün bir yapı elde edilir. Hasarlı yüzeylerde ve polyester kaplı MDF bulunan alanlarda polyester dolgu kullanılmalıdır. Uygulanan teknik beceri ve bilgiye bağlı olarak 1 günde yapılabilir.

Ardından, kapı üzerinde macun kontrol etme adına bir sızdırmazlık testi yapılır. Kapanmayan ve çökük çatlaklar ile benzeri alanlar macun yoklaması ve çelik ile kapatılır ve astarlanmış yüzeylere oto macunları uygulanır.

Zımparalama yapma, lake boyamanın en önemli yönlerinden biridir. Lake için 180 ve 150 zımpara seçeneği uygundur.

Zımparalama işleminden sonra astar ve macun yoklaması tekrar kontrol edilmelidir. Macun yoklamasından sonra tekrar zımparalama işlemi uygulanarak boyama işlemine geçiş yapılır.

Boyama işlemi sırasında son kat boyaya ulaşılmış sayılır. Zımparalanan malzememizde hiçbir şekilde kalıntı kalmadığından emin olmamız gerekir. Malzeme beyaz selüloz boya ile boyanır ve birkaç saat sonra pürüz alma işlemi yapılır. Bu işlem sonrasında alttan çıkış gibi durumlar olacağından uygulama dikkatli yapılmalıdır.

Son kat boya uygulanırken boyanın desen ve özelliklerine göre seçilmelidir. 5 kat şeklinde yapılan boya daha az sararır ve daha az bozulur yani daha dayanıklı olur.

Parlatma ve polisaj işlemi yapılır. Ancak boyama işleminden 3 gün sonra cila uygulanmalıdır.

Boya neden soyulur?

Boya alttaki tabakaya yapışamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert ve pürüzsüz yüzeylerin boyanması genellikle boyanın soyulmasına neden olur. Kaygan yüzeyler, boyanın yapışması için gereken küçük tepeler ve girintilerden yoksundur. Yüzeyi nemli bir ortamda boyamak da boyanın soyulmasına neden olacaktır. Galvanizli metal üzerine yağ bazlı boyalar gibi kimyasal olarak uyumsuz maddelerle de çalışamazsınız. Soyulmayı önlemek için şunları yapabilirsiniz:

Önce yüzeyi zımparalamak duvarı sertleştirecek ve boya daha iyi yapışacaktır. Boyanın tutunduğundan emin olmak amacı ile belirli bir alanda test edin.

Boya neden çatlar?

Boyanızda bir çatlak görürseniz bu çatlağın giderek gelişeceğinden emin olabilirsiniz. Sorun genellikle küçük bir çatlakla başlar ve kontrol edilmezse boya soyulmaya başlar. Kabarcıklarda olduğu gibi, boyanın çatlamasının birçok nedeni vardır.

*Kalitesiz boya kullanmak.

*Lateks boyalar üzerine yağ bazlı boyanın uygulanması.

*Çok ince boya uygulanması.

*Boyanın çok çabuk kuruması.

*Önceki katların tam olarak kurumasını beklemeden ek bir kat daha boya uygulanması.

*Eksik yüzey hazırlığı ya da yüzeyin hiç hazırlanmamış olması.

*Boyanın son kullanma tarihinin geçmiş olması.

*Yüzeyin boyama öncesinde kirli olması.

*Boyanın çok kalın olarak uygulanması.

Çatlağın alt tabakaya kadar ilerlemediğinden eminseniz, bir kazıyıcı ya da tel fırça alın ve dökülen boyayı kazıyın. Daha sonra o bölgeyi zımparalayın, boşluk kalan yerleri astarlayarak parlatın ve yeniden boyayın. Boya taban katına kadar çatlarsa, tüm boyayı çıkarmanız gerekir. Boyayı tamamen kazıyarak ya da tamamen çıkarmak için ısı tabancası kullanın. Sonrasında yüzeyi zımparalayın ve astar yaparak tekrardan boyayın.

YUKARI
Sırala

Toast Message